Hukuk Müşavirliği

11/03/2016 17:00:22 - 11/10/2019 17:00:22 - 61868 Okunma

Hakkında:

• Hukuk Müşavirliği Üniversitemiz leh ve aleyhine açılmış ve açılacak olan davalarla ilgili olarak adli ve her türlü resmi merci önünde Üniversitemiz Rektörlüğünü vekâleten temsil eder.

Hukuk Müşavirliğimizin Misyonu:

• Üniversitemiz tüzel kişiliğinin taraf olduğu hukuki uyuşmazlıklarda, adli ve idari mercilerde Üniversiteyi temsil etmek, haklarını korumak ve savunmak.
  • Üniversitenin tüzel kişiliğinin eylem ve işlemlerinin hukuka uygunluğunu sağlamak.
  • Üniversitemizin eylem ve işlemleri nedeniyle ortaya çıkan uyuşmazlıklarda talep halinde yasal sınırlar içinde çözüm önerileri sunmak.
  • Üniversitemizin taraf olduğu sorunlu konularda kendisine gönderilenlerin çözümüne hukuki görüş bildirmek suretiyle katkıda bulunmak.
  • Üniversitenin genel düzenleyici idari işlemlerinin üst mevzuata, hukuka ve kanunun gereklerine uygun olarak tesis edilmesini sağlar.

Hukuk Müşavirliğimizin Vizyonu:

• Gerek Üniversitemize karşı gerekse Üniversitemizce yürütülen tüm işlemlerde hukuki hususlarda profesyonel hizmet sunma amacıyla görev yapmaktadır.
  • Üniversitemiz tüzel kişiliği ile ilgili hukuksal sorunları yasalara, hukuka ve hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak çözüm üretmek, güvenilir, etkin ve hızlı en iyi hizmeti sunmaktır.
  • Sürekli gelişen ve değişen teknolojiyi de kullanarak sahip olduğu mevzuat birikimini çalışmalarına yansıtan yenilikçi, çağdaş, gelişmelere açık, eğitimli personeli ile zamanında, hızlı ve güvenilir hizmet anlayışıyla Üniversitemiz vizyonunu benimsemiş bir birim olarak, Üniversitemiz içinde ve diğer üniversiteler arasında model olmayı amaçlamaktadır.

Birimimiz; üç avukat ve bir bilgisayar işletmeni olarak birimin işleyişinde görev alan dört kişiden oluşmaktadır.

KLU

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.